Stress zorgt voor meer dan alleen mentale problemen

In onze vorige blog posts hebben we een aantal mentale problemen aan de kaak gesteld die langdurige stress kan veroorzaken. Hierin lag de focus veelal op de mentale problemen die mensen ervaren door stress, fysiek gebeurt er echter ook een hoop. De fysieke gesteldheid is namelijk net zo belangrijk als de mentale. In deze blogpost zullen wij een aantal voorbeelden geven van de invloed die stress heeft op de fysieke gesteldheid van een mens.

Eetpatronen veranderen door stress

De fysieke gesteldheid van een mens is vaak te herleiden tot het eetpatroon van een mens. Na onderzoek onder gestreste thuiswerkers konden twee conclusies worden getrokken. Stress werkt namelijk per persoon anders. Stress kan zorgen voor de volgende twee veranderingen:

  • Een slechter (ongezond) eetpatroon

Een slechter eetpatroon wordt door thuiswerken (en stress) in de hand gewerkt. Mensen zoeken vaak een ontsnapping en grijpen hierdoor vaak naar ongezonde opties. De welbekende corona-kilo’s zijn hier het perfecte voorbeeld van. Obesitas is ook een groot probleem en dit komt mede door de stressvolle tijd waarin wij leven.

  • Geen hap meer door de keel krijgen

Stress werkt ook op een andere, ietwat ingrijpende, manier. Sommige mensen krijgen geen hap meer door hun keel en blijven de hele dag in bed liggen. Hierdoor ontstaat er een vicieuze cirkel waarin men geen energie meer heeft.

Hartproblemen door stress

Stress is zeker niet goed voor het hart. Heel veel mensen krijgen door overbelasting (ook op stress gebied) problemen met hun hart. Stress geeft namelijk een chemische reactie die een hoger hartritme veroorzaakt. Bij langdurige blootstelling kan dit zelfs leidden tot hartkloppingen en in het ergste geval een hartstilstand/infarct.

Stress zorgt voor meer verslavingen

Stress draagt bij aan het krijgen van een verslaving. Mensen grijpen namelijk naar middelen om te ontsnappen aan hun stressgevoel. Verslavingen zorgen ervoor dat mensen niet meer functioneren zoals het hoort. Als mensen een verslaving ontwikkelen zorgt dit vaak voor grote problemen zowel fysiek als mentaal,

Interesse in stressvermindering?

Wij van StressVRee maken software die stress verminderd. Bent u geïnteresseerd in de manier waarop? Dan kunt u een kijkje nemen op onze website https://stressvree.com/contact/. U kont ons via de contact pagina benaderen en wij gaan dan samen kijken naar wat StressVRee voor u kan betekenen.

Laatste blogs

Hoe thuiswerken/lockdown zorgt voor veel problemen

December 16, 2020

Bekijk bericht

Contstant “aan” staan is slecht voor thuiswerkers

December 2, 2020

Bekijk bericht

Zoombies is het gevaar van 2020

November 13, 2020

Bekijk bericht

Waarom je niet met stress door moet blijven lopen

November 5, 2020

Bekijk bericht

Thuiswerken speelt burn-outs in de kaart

October 29, 2020

Bekijk bericht