Zoombies is het gevaar van 2020

Het zal jullie zeker niet ontgaan zijn maar gezondheid speelt de laatste periode een enorm grote rol in het leven van veel mensen. Iedereen zijn gedachte bij dit jaar gaat gelijk uit naar de enorme shit-show waar wij momenteel midden in zitten genaamd Covid-19. Echter loert er volgens ons een veel grotere vijand op de loer namelijk de mentale gezondheid. Corona zorgt niet alleen voor besmettingen bij mensen maar ook voor eenzaamheid, isolatie, stress en angst. Psychologisch gaat men er dit jaar dus zeker niet op vooruit.

Constant digitaal aanwezig zijn veranderd mensen in Zoombies

Een quote uit een artikel in RTL nieuws, die ik persoonlijk heel toepasselijk vond was de volgende: “De gemiddelde werknemer veranderd langzamerhand in een zoombie”. De rek uit het constante thuiswerken is er uit. Medewerkers krijgen steeds meer het gevoel dat er geen uitweg is uit de situatie waarin we ons nu bevinden. Je huis is je werk en je werk is je huis. Dit gaat niet langer meer samen en de manier waarop is ook zeker niet optimaal. Bedrijven zaten eerst in over het verlies van productiviteit en efficiëntie onder de medewerkers, echter blijken de psychologische effecten nu veel zorgwekkender.

Resultaten thuiswerken

Het sociale aspect van je werk verdwijnt vrijwel volledig. Elke meeting gaat bijna over het bedrijf en de taak waarmee je op dat moment bezig bent. Door de oppervlakkigheid van de gespreken via Zoom en Teams durven veel medewerkers niet meer te uiten waar ze nu echt mee zitten. Dit gaat zowel over psychologische problemen als fysieke problemen. Medewerkers komen momenteel een gezond gehalte Vitamine Aandacht te kort. Dit is juist iets wat de mens een mens maakt, de aandacht die we voor elkaar hebben. Ondernemingen waar een gezonde en gezellige sfeer hangt presteren over het algemeen ook beter. Digitaal komt deze sfeer echter niet naar voren.

Enorme problemen in het vooruitzicht

Volgens een aantal klokkenluiders en experts binnen de psychologische branche bevinden een groot aantal Nederlanders zich op een kritiek punt. 4 miljoen Nederlanders dreigen uit te vallen met een burn-out of andere psychologische klachten gerelateerd aan de corona-crisis. Dit komt door de verwaarlozing van de psychologische klachten t.o.v. de meer voor de hand liggende problematiek. Bedrijven denken namelijk momenteel eerder aan het financiële aspect. Deze lockdown en social distancing kan dus meer kapot maken als je bedrijf en je medewerker lief is. De corona-crisis treft dus besmette en onbesmette mensen enorm hard. De thuiswerkers hebben een oplossing nodig voor de dreigende stortvloed aan burn-outs.

Interesse in stressvermindering?

Wij van StressVRee maken software die stress verminderd. Bent u geïnteresseerd in de manier waarop? Dan kunt u een kijkje nemen op onze website https://stressvree.com/contact/. U kont ons via de contact pagina benaderen en wij gaan dan samen kijken naar wat StressVRee voor u kan betekenen.

Laatste blogs

Hoe thuiswerken/lockdown zorgt voor veel problemen

December 16, 2020

Bekijk bericht

Contstant “aan” staan is slecht voor thuiswerkers

December 2, 2020

Bekijk bericht

Stress zorgt voor meer dan alleen mentale problemen

November 20, 2020

Bekijk bericht

Waarom je niet met stress door moet blijven lopen

November 5, 2020

Bekijk bericht

Thuiswerken speelt burn-outs in de kaart

October 29, 2020

Bekijk bericht